India
2019 jan 24 By Barista Center 0 comment

Indiai kávé

India kávé szüretelés
India kávé szüretelés

India nagy mennyiségű Robusta kávét termel, sok más Arabica fajta mellett. India forró és párás éghajlata arra késztette az indiaiakat, hogy új Arabica fajtákat kísérletezzenek ki, amelyek jobban ellenállnak a gombás betegségeknek, s más káros folyamatoknak. Ez azt eredményezte, hogy az indiai kávé íze olyan egyéni sajátosságot kapott, ami nem jellemző más országra. Itt egy jó nedves eljárással előállított kávénak alacsony a savtartalma, s krémes ízvilágú. Az indiai kávé gyakran durva megmunkálású és markáns, mégis tiszta ízű. Legtöbbször intenzív kókusz, mogyoró vagy mazsola és aszalt szilva aromával találkozhatunk. A legérdekesebb kávék vanília és tölgy ízűek.