Etiópia
2019 jan 24 By Barista Center 0 comment
Etióp kávé szelektálás
Etióp kávé szelektálás

Etiópiát tartják a kávé szülőhazájának. Sokféle ízű kávét ad, a természetes eljárással készített csokoládé és testes ízűtől a Jimma területéről, a Sidamo és Yirgacheffe területekről származó virágos és gyümölcsös ízűig, amelyek a kedvenceink közé tartoznak, hasonlóan a kenyai ízjegyekhez. Ha találunk egy jó minőségű Yirgacheffe területéről származó kávét, akkor egy intenzív, citromra és jázminra emlékeztető kávéval fogunk találkozni. Nem is beszélve a bergamotról, a limeról, ami egy határozott Earl Grey tea ízt kölcsönöz. A Yirgacheffe vidékéről eredő kávé gyakran elegánsan savanykás, ami inkább hasonlít a tea ízére, mint a kávééra. Ha találunk egy Sidamo vagy a Yirgacheffe vidékről származó természetes (száraz) eljárással készített kávét, egy igazi gyümölcsbomba ízzel találkozhatunk, az áfonya, az eper ízével. Barista oktatóink között a favorit szinte mindenkinél az etióp yirgacheffe kávé.